Actie ‘Kerst voor de Voedselbank’ weer hard nodig

06-12-2021 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – De Voedselbank heeft ook dit jaar hulp nodig van de inwoners van Maassluis. Daarom wordt opnieuw het bewonersinitiatief ‘Kerst voor de Voedselbank’ georganiseerd.

Een groep betrokken inwoners van Maassluis hebben besloten het initiatief opnieuw te organiseren. De voorraden van afgelopen jaar zijn inmiddels al lang uitgedeeld en er zijn nog steeds veel mensen van de Voedselbank afhankelijk deze winter. Er zijn hard levensmiddelen nodig voor ruim 230 gezinnen. ,,We zijn er blij dat de actie weer opgestart wordt en hopen dat we weer net zoveel enthousiasme mogen zien als afgelopen jaar. Dat was écht hartverwarmend”, aldus Joke Cats van de Stichting Voedselbank Maassluis.

Acties

Inmiddels zijn er al enkele mooie acties in gang gezet: door de Facebookpagina ‘Samen Sterk Maassluis’ n.a.v. een oproep om dameshygiëne-middelen en een grote donatie van schoenen, mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., het Armoede Fonds en het De Groot Fonds. Maar er waren ook hartverwarmende acties als de gehaakte muisjes en de door de Kids versierde taaipoppen.

De bewonersgroep zegt verrast te zijn door de vele reacties die ze nu al hebben ontvangen. Gedoeld wordt op het enthousiaste team dat meehelpt met de voorbereidingen, maar ook op diverse toezeggingen (o.a. scholen, winkels, kerken, moskee, verenigingen en particuliere initiatieven) om mee te werken. Er zijn zelfs nu al spontaan spullen opgehaald en aangeboden!

Inzamelingsactie

De actie wordt dit jaar gehouden op zaterdag 18 december 2021, van 9.00 - 16.00 uur, op de inmiddels bekende inleverplekken (bij Station West, MSV’71, diverse supermarkten in Maassluis en natuurlijk de Voedselbank aan de P.J. Troelstraweg). Ook de kerken, Moskee Ibrahim en diverse scholen hebben eigen inzamelingsacties. De organisatie hoopt u van harte u op 18 december bij één van deze punten te mogen zien!

Op bovenstaande afbeelding is te zien aan welke producten behoefte is.

 Gerelateerd