Akkoord plannen Franciscus Gasthuis & Vlietland

14-09-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS/SCHIEDAM - Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) te horen gekregen de zorgactviteiten van 'Havenziekenhuis en Instituut voor Tropische Ziekten' over te mogen nemen.

Het gaat met name om de specialismen urologie, keel-, neus en oorheelkunde (kno), longziekten en cardiologie van het Havenziekenhuis. Eerder gaf de NZa, de Nederlandse Zorgautoriteit, al goedkeuring voor de stap.

Franciscus Gasthuis & Vlietland krijgt er een extra poliklinieklocatie bij. De Franciscuspatiënten van de specialismen urologie, keel-, neus- en oorheelkunde (kno), longziekten en cardiologie kunnen binnenkort ook op spreekuur komen in wat Franciscus Haven gaat heten, in de toekomstige Havenpolikliniek.

Het Havenziekenhuis houdt op te bestaan als zelfstandig volledig ziekenhuis. De zorg wordt verdeeld over Franciscus Gasthuis & Vlietland, het Erasmus MC, Maasstad Ziekenhuis en IJsselland Ziekenhuis. Franciscus Gasthuis & Vlietland krijgt de verantwoordelijkheid over de specialismen Cardiologie, Longgeneeskunde, KNO en Urologie. Daarvoor moet de ACM wel ook de plannen van het IJsselland Ziekenhuis goedkeuren. Na akkoord wordt het Havenziekenhuis een poliklinisch centrum met de naam Havenpolikliniek, zo laat het Franciscusziekenhuis weten.

Gerelateerd
Reacties