Binnen een dag geld ingezameld voor BuurtAED Taanschuurpolder

29-01-2020 Nieuws Redactie

Foto: Gemeente Maassluis

MAASSLUIS – In een dag heeft de buurt Taanschuurpolder in Maassluis voldoende geld opgehaald om een BuurtAED te laten plaatsen. Burgemeester Edo Haan en initiatiefnemer Dennis Goedendorp plaatsten op 22 januari de AED in de buitenkast, waarmee de AED nu officieel in gebruik is genomen.

Initiatiefnemer van de actie, Dennis Goedendorp, wilde graag een AED voor de buurt die ook buiten kantoor- en winkeltijden en 's nachts beschikbaar is voor iedereen. ,,Omdat dat niet zo was in onze wijk, heb ik mijn best gedaan,” vertelt Goedendorp. Met een inzamelactie via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting werd binnen een dag voldoende geld opgehaald om de AED met bijpassen buitenkast te kopen. ,,Ik ben zeer blij dat dit in een dag dit resultaat heeft gehad en bedank hiervoor iedereen. Nu kan er snel hulp verleend worden voor en door eenieder." De grote sponsoren om het enorme bedrag bij elkaar te krijgen waren Philips Nederland en de gemeente Maassluis.

Landelijke 6-minutenzone
De kans op het overleven van een hartstilstand is het grootst als binnen zes minuten gestart wordt met reanimeren en een AED wordt ingezet. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is. Om van heel Nederland een ‘6-minutenzone’ te maken, zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en staan aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED's aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. De BuurtAED-actie in Maassluis draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Info
Lees meer en kijk wat u kunt doen voor uw buurt op www.buurtaed.nl. Wilt u burgerhulpverlener worden, kijk dan op www.hartslagnu.nl.

 Gerelateerd