De coronacrisis: Achter Glas

20-04-2020 Nieuws Redactie

WATERWEG – De Coronacrisis heeft een duidelijke impact op ieders leven. Fotografe Tamara Heck is kort geleden gestart om dat vast te leggen. Ze fotografeert de mensen in deze crisis. Op veilige afstand want de personen die ze voor haar lens krijgt staan achter het raam. Voor of na het maken van de foto’s is er nog een kennismaking, en dat gebeurt telefonisch. Dat levert bijzondere beelden op in een serie die getiteld is “Vlaardingers achter glas”. En ook verhalen van mensen die bijzonder worden vanwege de coronacrisis. Tamara Heck blijft buiten, maar stapt eigenlijk ook naar binnen in het persoonlijk leven van haar ‘modellen’.
 

Achter Glas: Frank, Claudia & Pepijn

Voor Frank & Claudia is er weinig veranderd, voor Pepijn staat de wereld op z’n kop. Van dagelijks naar school, therapieën volgen, begeleiding krijgen in mediërend leren, zwemles en zijn zanglessen naar thuiswerken en online therapieën. Voor een jongen die bloeit van sociaal contact een enorme opgave. Dagelijks leggen Frank & Claudia aan hem uit waarom dingen niet kunnen. Iets simpels als voorin in de bus stappen om de buschauffeur te begroeten of mee naar een winkel mag niet meer.

Claudia is op dit moment zoekende naar een nieuwe uitdaging. Dit komt eigenlijk nu even goed uit. Dit betekent dat er niet veel georganiseerd moet worden nu Pepijn fulltime thuis is. Frank werkt op het Geuzencollege in Vlaardingen, de leerlingen zijn niet aanwezig, maar hij gaat om de dag wel naar school om dingen te regelen. Vooral de examens houden hem nu even flink bezig. Als hij thuis werkt, zit hij in de blokhut. Niet te dicht op Pepijn, want die vindt het niet storen ingewikkeld.

Pepijn werkt in de ochtend aan school of op Squla, Claudia helpt hem hierbij. Daarnaast waren ze al eerder aan een verbouwing begonnen, die hebben ze dan nu maar een beetje uitgebreid. ,,Voordeel is ook dat na 3 jaar nu alle verhuisdozen zijn uitgepakt’’.

Pepijn gaat regelmatig met één van zijn ouders in de wijk draaiorgel draaien, dit heeft hij zelf bedacht. Hij wilde mensen die alleen zijn een glimlach brengen en daar wordt hij weer enorm vrolijk van.

,,Het is vooral moeilijk om Pepijn uit te leggen dat wij nergens naartoe kunnen. Als hij hoort dat een van ons naar de supermarkt gaat, levert dit een terugkerend gesprek op over dat het niet kan vanwege Corona. Pepijns reactie is ondertussen steevast: “Corona is stom”. Gelukkig is Pepijn creatief en vindingrijk hij heeft inmiddels ook het medicijn tegen Corona bedacht: hij gaat Corona met zijn bezem wegjagen’’.

Dankzij de coronacrisis ontstaan er ook mooie dingen. De ochtend dat Pepijn wakker werd en bedacht had dat hij voor andere mensen ging orgeldraaien. Sindsdien gaat hij meerdere keren per week op pad om op verzoek een liedje of twee te draaien. Voor hem vooral leuk dat hij zo’n positieve aandacht krijgt. Pepijn heeft nu een paar keer in de krant gestaan en ook iedere zondag heeft hij een item in “de Rotterdamse ambassade” van Dave van der Wal. Pepijn is hier iedere keer enorm trots op.

Wil jij jouw verhaal delen en op de foto? Neem dan contact met op met Tamara Heck via info@tamaraheck.nl  of via whatsapp: 06-26980514.  Vertel dan kort wat over jezelf en vermeldt even je telefoonnummer!

Meer over Tamara Heck en haar werk: Tamara Heck FotografieGerelateerd