Excelsior op bezoek bij Achilles’29

15-09-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Excelsior Maassluis zal dit seizoen twee maal de reis maken richting Groesbeek. Zowel De Treffers als Achilles’29 komt uit de Gelderse gemeente vlakbij Nijmegen. De eerste Groesbeekse bestemming is Sportpark de Heikant waar het zwart-wit gestreepte Achilles’29 zijn thuiswedstrijden speelt. Daar mag Excelsior morgen tegen strijden.

Achilles’29 is een grote naam in het Nederlandse amateurvoetbal. De voormalig zondagclub werd meerdere malen kampioen in de hoogste zondagafdeling en behaalde in 2012 het algeheel amateurkampioenschap van Nederland. Ook kent de historie van Achilles’29 enkele fraaie stunts in de KNVB-beker. De laatste jaren was Achilles’29 echter afwezig in het amateurvoetbal. Na opnieuw een kampioenschap waren de zwart-witten in 2013 namelijk de eerste club die via de Topklasse promoveerde naar de Jupiler League.

In totaal hield Achilles’29 dit drie jaar vol. De eerste twee seizoenen bewezen ze, onder leiding van trainer François Gersthuizen, dat teams uit de top van het Nederlandse amateurvoetbal niet altijd onder hoeven te doen voor de profclubs in de Jupiler League. Met keurige eindnoteringen in de middenmoot leek Achilles’29 derhalve een blijvertje.

Vorig seizoen ging het echter volledig mis. Na een desastreuze eerste seizoenshelft, waarin Achilles’29 amper punten pakte, was een eindsprint in de tweede seizoenshelft net niet genoeg om concurrent FC Dordrecht in te halen. Gevolg: Achilles’29 degradeerde en komt dit seizoen voor het eerst uit in de Tweede Divisie.

De seizoenstart van de mannen van trainer Eric Meijers is gelijk aan die van Excelsior. Met een overwinning (0-3 bij AFC) en twee gelijke spelen (2-2 op bezoek bij Jong Sparta en opnieuw 2-2 thuis tegen IJsselmeervogels) veroverde Achilles’29 tot nu toe vijf punten. Net als Excelsior wonnen zij de openingswedstrijd en volgden daarop twee gelijke spelen. En evenals Excelsior werd de enige overwinning van het seizoen behaald op vreemde boden en werd er pas één thuiswedstrijd gespeeld (met een punt als resultaat).

Op basis van de competitiestart zullen Excelsior Maassluis en Achilles’29 dus aan elkaar gewaagd zijn. Een verwachting die in de voorbeschouwingen van afgelopen weken regelmatig terug kwam. De Tweede Divisie is voorlopig net zo open als vorig seizoen en kent iedere week verrassende resultaten.

Excelsior presteerde zowel in het vorige seizoen als in de start van het huidige seizoen goed op vreemde bodem. De verdediging van Excelsior moet wel oppassen voor aanvaller Niek Versteegen. Hij maakte tot nu toe drie doelpunten en is daarmee één van de topscorers van de Tweede Divisie.

De wedstrijd op Sportpark de Heikant begint morgen om 18.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de Winter.

Gerelateerd
Reacties