Filmmuziek vanuit de toren!

07-09-2015 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Op Open Monumentendag, zaterdag 12 september om 14 uur, vindt er een uniek concert plaats op het Schanseiland in Maassluis. Het sprankelende carillon speelt samen met piano, hoorn en zangeres.

Speciaal voor de gelegenheid beklimmen de musici de toren met hun instrument op de rug, om vervolgens vanaf grote hoogte hun muziek over het plein te strooien. U wordt getrakteerd op muziek uit beroemde films en televisieseries. Van Star Wars tot Kill Bill en van Mary Poppins tot Les Intouchables. U kunt ook meedoen aan een speciale luisterwedstrijd-carillonmedley. De muziek werd speciaal bewerkt voor deze unieke combinatie van instrumenten. Voor het publiek zijn stoelen voorzien, maar voel u vrij een eigen stoel of kleedje mee te nemen. Luisterplaats is het grasveld op het Schanseiland. De musici zijn te zien op beeldschermen.

Vorig jaar gaven de muzikanten ook een concert op het Schanseiland van Maassluis en dat was een groot succes. Om die reden vroegen de Gemeente Maassluis en de Govert van Wijnstichting om dit jaar opnieuw een bijzonder torenconcert te organiseren. Bovendien, er is reden tot een feestje: dit jaar bestaat het carillon van Maassluis precies 40 jaar en dat betekent dat de twee stadsbeiaardiers ook hun 40-jarige jubileum vieren. Ook wordt er op muzikale wijze afscheid genomen van burgemeester Karssen.

Het concert is natuurlijk gratis toegankelijk en vindt plaats op zaterdag 12 september van 14 uur tot 15.30 uur.

Locatie: Schanseiland Maassluis - De gehele dag is er ook braderie.

Musici:

Gerard de Waardt, Piano

Richard de Waardt, Carillon

Dina Verheyden, zang

Jozé Aaftink, HoornGerelateerd