George Maduro Award voor heldendaad

21-06-2017 Nieuws Redactie

Een optreden tijdens uitreiking van de George Maduroaward.

MAASSLUIS - Floris en Kevin van Dijk, twee leerlingen van het Lentiz Reviuslyceum, hebben tijdens de Young Impact Celebration de George Maduro award ontvangen voor hun heldendaad eerder dit jaar. Zij redden een echtpaar uit het ijs. Young Impact vond dit heel bijzonder en nomineerde de jongens als jonge helden. Via social media werd er massaal op de jongens gestemd en zo sleepten ze de award in de wacht.

Award
De award werd uitgereikt door de kinderburgemeester van Madurodam. Als jonge held tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte George Maduro voor veel mensen het verschil. De kinderen die voor deze award waren genomineerd zijn de helden van nu, die in een moeilijke situatie heldhaftig hebben gehandeld. Tijdens het evenement werden verschillende jonge mensen gehuldigd voor de bijdrage die zij hebben geleverd op het gebied van educatie, innovatie, gemeenschap en milieu. Jet Bussemaker, prinses Laurentien, Ronnie Flex, Nathan Rutjes en nog veel meer bekende Nederlanders waren aanwezig om te vieren dat jongeren de wereld een stukje mooier maken.

Young Impact
Young Impact is een jongerenbeweging die vindt dat jongeren niet hoeven te wachten tot ze volwassen zijn om hun dromen uit te voeren, maar dat ze dat nú al kunnen doen. Met een inspirerend programma reizen ze langs scholen in Nederland. Ze helpen jongeren ontdekken wat zij willen veranderen in de wereld en welke talenten en tools ze kunnen inzetten om dat te doen. Alle derdeklassers van Lentiz | Reviuslyceum hebben meegedaan aan het programma van Young Impact en verschillende acties gehouden. Zo ruimden ze het park op, gaven ze complimenten, speelden ze spelletjes met ouderen of haalden ze flessen op om geld in te zamelen voor een goed doel.Gerelateerd