Hongaarse partnerstad Hatvan neemt een kijkje in Maassluis

28-12-2018 Nieuws Redactie

Locoburgemeester Balázs Lestyán (links) ontmoet Maassluise kunstenaars in het atelier van Hanneke Wessels.

MAASSLUIS – Een delegatie uit de Hongaarse Hatvan, een van de partnersteden van Maassluis, bracht op 15 en 16 december een bezoek aan Maassluis. De delegatie bracht onder andere een bezoek aan de kerstmarkt, Museum Maassluis en de Historische Vereniging Maassluis.

Zowel Maassluis als de Hongaarse partnerstad Hatvan zijn twee historische steden die meer en meer toeristen trekken. Maassluis heeft natuurlijk de haven met haar rijke maritieme verleden, de historische binnenstad met bijzondere monumenten als de Groote Kerk en de Stadhuiskade. Maar ook het groene Midden-Delfland gebied is zeer aantrekkelijk om even tot rust te komen en te genieten van de natuur. Hatvan is weer trots op het eeuwenoude gerestaureerde Grassalkovich-kasteel, de warmwater bronnen en de nabijheid van het prachtige Mátra-gebergte.

Evenementen

Maar het zijn natuurlijk ook de evenementen die Maassluis kleur en leven geven. Hatvan wil daar graag meer van weten en heeft daarom onder aanvoering van locoburgemeester Balázs Lestyán Maassluis bezocht, juist in het weekend van de kerstmarkt op zondag 16 december. Ook aanwezig waren Gábor Mátyássy, voorzitter van de stichting Stedenband Maassluis-Hatvan en Gergő Nagy, die zich bezighoudt met internationale betrekkingen.

Stichting Stedenband Hatvan-Maassluis is blij met de komst van de Hongaren. Op zaterdag 15 december hebben ze in het Museum Maassluis onder meer gesproken over de plannen voor het komende jaar, in aanwezigheid van burgemeester Edo Haan en wethouder Sjoerd Kuiper. 

Ervaar Maassluis

Citymarketeer Wendy Hofman vertelde hoe Ervaar Maassluis laat zien wat Maassluis allemaal kan bieden op het gebied van wonen, werken en recreëren. Gertjan van de Velden, voorzitter van de Historische Vereniging Maassluis, hield een presentatie over het belang van de HVM. Ook kregen de Hongaarse gasten een goed beeld van de Maassluise musea en was er een ontmoeting met Maassluise kunstenaars.Gerelateerd