Categorieën

Service

Informatiebijeenkomst buurtpreventie Drevenbuurt

Informatiebijeenkomst buurtpreventie Drevenbuurt
Nieuws

Informatiebijeenkomst buurtpreventie Drevenbuurt

  • Redactie
  • 12-02-2015
  • Nieuws
Informatiebijeenkomst buurtpreventie Drevenbuurt

MAASSLUIS - De gemeente Maassluis houdt op donderdag 19 februari een informatiebijeenkomst om mensen uit de Drevenbuurt te werven voor buurtpreventie in hun wijk. Zeven mensen uit deze buurt hebben zich al aangemeld, maar er zijn meer deelnemers nodig. De gemeente wil hier vaart achter zetten vanwege de recente inbraakgolf. De bijeenkomst vindt om 19.30 uur plaats in de Burgerzaal van het stadhuis. In deze bijeenkomst krijgen bewoners meer informatie over buurtpreventie en kunnen zij zich aanmelden als vrijwilliger.

Bewoners van dit gebied worden via een bewonersbrief nog apart geïnformeerd. Aanmelden voor deze avond kan via het e-mailadres [email protected]. Kan je niet bij deze avond aanwezig zijn maar wil je toch aanmelden voor buurtpreventie in de Drevenbuurt, Sluispolder West, Binnenstad, Vogelbuurt, Burgemeesterswijk of de Molenwijk? Vraag dan informatie aan via [email protected] of bel met de coördinator Laura Kleingeld op 010-5931852.

Buurtpreventie signaleert bijzonderheden en problemen in de wijk. Zij zijn de ogen en oren van gemeente en politie. Waar nodig geven ze dit door aan de juiste instanties. Buurtpreventie loopt in tweetallen, op wisselende tijden en dagen, in herkenbare kleding, door hun wijk. Dit doen zij wekelijks of een aantal keren per maand volgens een rooster, op door hen zelf bepaalde tijden.