Mogelijk stakingsacties bij veerdienst Maassluis-Rozenburg

06-09-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – Vanaf 14 september kunnen reizigers die gebruik maken van de veerdienst Maassluis-Rozenburg te maken krijgen met vertraging of uitval van vaarten. Vakbond CNV Vakmensen heeft een ultimatum gesteld aan werkgever Ottevanger Exploitatie BV. Ottevanger heeft tot 14 september de tijd om goede afspraken te maken met de vakbond. Gebeurt dit niet, dan dreigen er acties.

CNV-onderhandelaar Albert van Damme meldt dat ‘er gewoon niet met hem te praten valt’: “Het zit de mannen en vrouwen erg hoog, de manier waarop Ottevanger hen behandelt. Hij wil ondanks herhaald verzoek géén cao afspreken, bezuinigt op de bezetting en behandelt de mensen met weinig respect.”

Van Damme vindt ook dat de provincie Zuid-Holland, als opdrachtgever van de veerdienst, mede schuldig is. “De provincie wilde graag voor een dubbeltje op de eerste rang zitten – marktwerking heet dat – en heeft de veerdienst gegund aan de goedkoopste inschrijver.”

 Vanaf vrijdag 7 september informeren de werknemers van Ottevanger de reizigers over de op handen zijnde acties door middel van een flyer. “Ottevanger krijgt tot 14 september de tijd om goede afspraken te maken met CNV Vakmensen,” staat er in de flyer. “Lukt dit niet, dan gaan we vanaf 14 september actievoeren. Dit kan betekenen dat vaarten vertraging oplopen of zelfs uitvallen.”Gerelateerd