Recordschip Algeciras in Rotterdam

04-06-2020 Nieuws Redactie

De Algeciras gisteren bij aankomst in Rotterdam; foto: Jesse Dukel

MAASSLUIS - Nog nooit deed een groter containerschip de Rotterdamse haven aan. Gistermiddag liep de Algeciras van rederij Hyundai Merchant Marine binnen, uiteraard op de Maasvlakte.

23.964 Teu is de capaciteit van het schip. Een teu is een twenty fee equivalent unit, de maat van een ‘kleine’ container.

Zodoende passen er 212 kleine containers (of 106 grote) meer op de Algeciras dan op het vorige recordschip, de MSC Gülsün (goed voor 23.756 teu dus).

De Algericas werd half april gedoopt in Zuid-Korea, in het bijzijn van de president van dat land. Dat gebeurde op de werf van Daewoo in Geoje.

Het schip was niet afgeladen vol toen het gisteren met de assistentie van twee sleepboten binnenliep in Rotterdam, maar toch wel voor een heel eind – zie de foto van Jesse Dukel. Het schip begon op 25 april in het Chinese Qingdao aan zijn 'maidentrip'. De HMM Algeciras gaat varen in de dienst van het maritieme samenwerkingsverband The Alliance, tussen het Verre Oosten en Noord-Europa.

In de Prinses Amaliahaven worden bij stuwadoor Rotterdam World Gateway de containers met bestemming Rotterdam en zijn achterland gelost – as we speak. Daarna gaan nieuwe containers aan boord en maakt de Algeciras zich op voor vertrek, gepland zaterdagochtend. Volgende bestemming: Hamburg.Gerelateerd