RET heft buslijn 226 op en zet kleinere STOPenGO-bussen in

25-10-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – De RET neemt vanaf maandag 4 november de Hoekse Lijn in volledige exploitatie. Omdat daarmee de nieuwe metroverbinding helemaal rijdt zoals die gepland was, vinden er wijzigingen plaats in het busnetwerk rond de metrolijn. Voor Maassluis geldt dat buslijn 226 vanaf maandag 4 november wordt opgeheven en dat in de avonduren en zondagen kleinere bussen op afroep rijden, het zogenoemde ‘STOPenGO’.

Buslijn 226, de spitsdienst van lijn 126, wordt opgeheven omdat de metro volgens de RET een snellere verbinding heeft tussen Schiedam en Maassluis. Daarnaast rijdt buslijn 126 overdag een kortere route tussen metrostation Schiedam Centrum en metrostation Maassluis West en rijdt niet op zondag. De route door Steendijkpolder vervalt. Behalve dat STOPenGO daar in de avonduren wel rijdt, rijdt ook lijn 34 van EBS door Steendijkpolder.

STOPenGO

In Maassluis rijdt STOPenGO 526 in plaats van buslijn 126 tussen 19.15 en 00.00 uur. STOPenGO vertrekt twee keer per uur vanaf metrostation Maassluis West. STOPenGO is busvervoer op aanvraag. Reizigers kunnen tot een kwartier voor de rit aangeven naar welke halte ze toe willen en waar ze graag vertrekken. Dat kan via een app, de website of telefonisch. Voor de STOPenGO-route geldt dat deze niet 1-op-1 gelijk lopen met de route van de reguliere bus. De STOPenGO-bus kiest namelijk de snelste route en kan daarbij haltes overslaan waarvoor geen aanvragen zijn binnengekomen.Gerelateerd