Wethouder Voskamp fietst mee met verkeersexamen

13-05-2019 Onderwijs Redactie

MAASSLUIS - Basisschoolleerlingen uit groep 7 in Maassluis hebben op maandag 13 en dinsdag 14 mei hun praktisch verkeersexamen. Hiervoor leggen ze op de fiets een route door de stad af. Wethouder Fred Voskamp sloot maandagochtend aan bij het verkeersexamen van leerlingen van De Dijck.

De verkeerskennis van de leerlingen werd in april tijdens het theoretisch verkeersexamen getoetst. Tijdens het praktische verkeersexamen wordt beoordeeld of de leerlingen de opgedane kennis ook in de praktijk kunnen toepassen en veilig gedrag vertonen in het echte verkeer.

Fietsencheck

Veiligheid staat voorop en voor de start van het examen worden de fietsen van de kinderen gecontroleerd. De fiets moet veilig zijn om het praktisch examen te kunnen doen. Zo wordt onder meer gekeken of de bel goed te horen is, de handvatten vastzitten, de banden voldoende profiel hebben en de verlichting werkt. Met een goedgekeurde fiets en een veiligheidshesje kunnen de kinderen veilig meedoen aan het verkeersexamen.

Beoordeling en diploma

De drie kilometer lange route start en eindigt op de parkeerplaats bij winkelcentrum Koningshoek. Langs de route staan ouders die, aan de hand van een controlelijst of app, de kinderen op hun handelen in het verkeer beoordelen. Zij letten bijvoorbeeld op het verlenen van voorrang, kijkgedrag en het aangeven van richting. Scoren de kinderen een voldoende voor zowel het theorie- als praktijkverkeersexamen dan ontvangen zij een verkeersdiploma.Gerelateerd