De Bruin en Visser winnen Maeslantsluystoernooi

02-04-2019 Sport Redactie

Bequick fêteerde afgelopen zaterdag haar jubilarissen. Op de foto v.l.n.r. Jan Haagsma, Miep van de Akker, Arnold van der Hout, Margriet Koenen, Lenie Stada, Wil Langerak en Ruut Veldink.

MAASSLUIS - Het Maaslandse koppel Otjan de Bruin en Matthijs Visser schreef afgelopen zondag het Maeslantsluystoernooi op haar naam. In een spannende herendubbelfinale trokken zij met 7-6 en 6-3 aan het langste eind tegen de broers Steven en Marten van Hoorn. Visser en de Bruin bereikten de finale door de halve (kruis-)finale op zaterdag te winnen van Robbert-Jan ’t Hoen en Peter Holleman. De broers Van Hoorn versloegen in de andere halve finale Koos en Glenn Zegwaard.

De damesdubbelfinale werd gewonnen door Lianne Dekkers en Sytske van der Zweep. Zij waren met twee maal 6-1 duidelijk sterker dan Elfriede Boer en Eveline van der Ende. Het gemengd dubbel werd – na een spannende partij – op naam geschreven door Linda Gouka en Pepijn ’t Hoen. In de finale versloegen zij Laura Pleijsier en Joeri van Tongeren met 6-3 en 7-5. De uitslagen van de andere onderdelen kunt u vinden op toernooi.nl.

De toernooiorganisatie kan tevreden terugkijken op een uitstekende “Prima Vera” van het tennisseizoen.

Opening

Zaterdag werd het tennisseizoen bij Bequick officieel geopend door het hijsen van de Bequickvlag. Miep van de Akker en Jan Haagsma mochten aan de touwtjes trekken, omdat zij dit jaar beiden 50 jaar lid van Bequick zijn. Even later ging ook de vernieuwde website van de club online. Ruut Veldink (40 jaar lid) kreeg de eer de website zichtbaar te maken voor de aanwezige leden. De andere jubilarissen waren Margriet Koenen en Wil Langerak (40 jaar) en Lenie Stada en Arnold van der Hout (25 jaar).

Competitie

Komend weekend gaat de voorjaarscompetitie weer van start. Mixed 1 speelt topklasse en begint zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Schiedam Noord. De wedstrijd begint om 13.30 uur.

Dames 1 zal het dit voorjaar moeten doen zonder sterkhouder Rebecca van Balen, die een paar weken geleden moeder is geworden. Ook Elles Kromme is dit jaar niet van de partij. Nieuw gezicht in het team is Sytske van der Zweep en terug van weggeweest is Eline Husslage. Kim Everaars, Linda Gouka en Felice van Veen completeren het team dat dit jaar in de hoofdklasse speelt. Zondag speelt Dames 1 haar eerste wedstrijd in Eindhoven tegen Volley.Gerelateerd