Kick-off van nieuw seizoen bij MBV Green Eagles

07-09-2021 Sport Redactie


BASKETBAL - MBV Green Eagles doet mee aan de Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september.

Dat landelijke sportevenement heeft als voornaamste doel de sportparticipatie in Nederland te verhogen. MBV Green Eagles wil in deze week de jongste inwoners van Maasluis laten kennismaken met de basketbalsport onder de naam 'Basketball is cool!' Iedere Maassluizer van vijf, zes, zeven of acht jaar is op vrijdag de 17de vanaf kwart voor vijf welkom bij de sporthal in de Haydnlaan. Aanmelding is niet nodig.

Vorige week begon de Maassluise basketbalclub het seizoen met een (uitgestelde) vrijwilligersdag. Die was bedoeld om alle vrijwilligers van het afgelopen en komende seizoen te bedanken voor het werk wat zij verrichtten en zullen doen. Zij houden de club draaiend in deze lastige tijd, zo weet het bestuur. Een barbecue is dan een goede manier om elkaar te ontmoeten en bij te praten.

De eerste trainingsweek van de meeste teams zit er ondertussen al op. Dames 1 was al begin augustus begonnen met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. De dames staan dit jaar weer onder leiding van Ron den Hoedt. De eerste twee oefenwedstrijden kenden wisselend succes. Van DAS Delft werd gewonnen met 50-66. Tegen de jonge ploeg van Binnenland 2 werd afgelopen zaterdag met 74-54 verloren. Ook Dames X is weer begonnen met trainen, maar kunnen nog versterking gebruiken. 
Gerelateerd