Knappe overwinning voor heren MVC

29-01-2019 Sport Redactie

MAASSLUIS - De volleyballers van MVC hebben zaterdag in eigen huis voor een verrassing gezorgd. Heren 1 van de Maassluise Volleybal Club won in de tweede klasse van het veel hoger geklasseerde Forza Schouwen Duiveland. De dames gingen in hun thuiswedstrijd hard onderuit.

De heren van MVC staan in de tweede klasse A op de negende plaats. Ze wonnen dit seizoen nog niet veel duels, des te verrassender was de uitslag van afgelopen zaterdag. Forza Schouwen Duiveland kwam op bezoek in de Wethouder Smithal, de nummer vier van de ranglijst.

De thuisploeg speelde een goede wedstrijd en hield daardoor de punten in Maassluis. De gasten wonnen nog wel de eerste set met 18-25, maar daarna kantelde de wedstrijd. MVC zorgden voor een stunt door met 25-18, 25-21 en 25-23 de wedstrijd winnend af te sluiten: 3-1.

Dames 1 van MVC ging hard onderuit. Ze beleven een wisselvallig seizoen in de eerste klasse en hebben met een klein team te kampen. Ze speelden zaterdag zeker niet slecht tegen Volley2B, de nummer twee. Maar ondanks hard vechten werd er werd met 0-4 (20-25, 18-25, 24-26, 21-25) verloren. MVC blijft daardoor op de achtste plek staan.Gerelateerd