Laagdrempelige start van het tafeltennis voor 55-plussers

05-03-2020 Sport Redactie

Foto: TOG Maassluis

MAASSLUIS - ,,Ik kom voor het tafeltennis." Enkele oudere Maassluizers belden vanochtend aan bij Zwaluwstraat 15. Daar, bij basisschool De Regenboog, wisten ze van niks. TOG had op de flyer voor het 55-plus tafeltennis per abuis het postadres van de Parkietzaal vermeld, en dat is dus het adres van de school. Vriendelijk personeel van De Regenboog leidde de ouderen vervolgens naar de sportzaal om de hoek, waar de tafeltennistraining kon beginnen.

Voor het eerst bood tafeltennisvereniging TOG training overdag aan, en een groep ouderen was via Seniorenwelzijn het eerste ‘slachtoffer’. De deelnemers genoten zichtbaar van de laagdrempelige tafeltennisochtend in de Parkietzaal.

Clement de Rooij, de door TOG ingehuurde trainer, zorgde voor een warming-up (‘Even door de knieën, de tafeltennishouding, en met je armen draaien’) waarna hij de tafeltennistechnieken ging uitleggen.

Sommige deelnemers speelden een tijdje om erna met elkaar koffie te gaan drinken – en dat is prima – anderen lieten zien dat ze het spelletje echt leuk vinden en er ook enige aanleg voor hebben.

Vanaf komende week, donderdagochtend 12 maart in de Parkietzaal, gaat het echt beginnen. In de Parkietzaal, aan de Parkietstraat, en dus niet aan de Zwaluwstraat ;-).Gerelateerd