M.S.V.'71 knokt zich knap terug uit geslagen positie

08-10-2017 Sport Redactie

MAASSLUIS - In de rust gaf werkelijk niemand nog een stuiver voor de kansen van M.S.V.'71. Door persoonlijke fouten stond het elftal van nieuwe trainer Ron Carli in de rust met 3-0 achter. Uiteindelijk mocht Ariston'80 nog blij zijn met de uiteindelijke 4-4.

Na het plotselinge vertrek van trainer Wilco Wapenaar vond M.S.V.'71 heel snel een (interim) opvolger in de persoon van Ron Carli, die wordt bijgestaan door Kees Starmans. Het nieuwe technische duo stond gelijk voor een uiterst belangrijke opgave. Een of meer punten pakken tegen het ook nog puntloze Ariston'80. Want nieuw verlies zou het toch al broze zelfvertrouwen van de ploeg uit Maassluis nog verder doen afbrokkelen.

Vanaf het begin ontspon zich een wedstrijd, die het aanlijken meer dan waard was. Beide ploegen gingen op zoek naar het eerste competitiepunt. Ron Carli liet zich langs de zijlijn heel duidelijk gelden. Druk coachend probeerde hij M.S.V.'71 bij de les te houden. De wedstrijd ging in de beginfase gelijk op met kansen over en weer.

Karim Attsou had in het begin zijn handen vol aan de lepe Ariston spits Bob Dijkhuizen en Tom Leinweber had de nodige moeite met de rappe Youri Frederik. Het maakte de bezoekers achterin kwetsbaar. Bijna profiteerde Toon Jansen, maar doelman Bart den Broeder wist dat te voorkomen. Aan de andere kant wist de volledig vrijstaande Christian van der Pol geen raad met de fraai aangesneden vrije trap van absolute uitblinker Dave van Deursen. De kopbal van de M.S.V.'71 spits miste de juiste richting.

Vanuit de omschakeling kwam Ariston halverwege het eerste bedrijf op voorsprong. Youri Frederik was zijn tegenstander te snel af en gaf vervolgens een voorzet op maat. Daarna was het voor Toon Jansen een koud kunstje om de 1-0 binnen te tikken. Twee tellen later leek Christian van der Pol een prima lopende aanval met Dave van Deursen en Jack van der Vlugt bij de eerste paal af te ronden, maar de bal ging een paar centimeter naast.

Een minuut of 10 voor tijd beoordeelde M.S.V.'71 doelman Bart den Broeder een hoekschop verkeerd door onder de hoge bal door te gaan. Toon Jansen zei vriendelijk dankjewel en kopte zijn 2e van de middag binnen. (2-0).  Daarna was M.S.V.'71 volledig van slag. De organisatie was ver te zoeken. Nadat Ariston'80 eerst nog een 100% kans had laten liggen, strafte David Knops de wanorde in de Maassluise defensie genadeloos af door volledig vrijgelaten simpel de 3-0 binnen te tikken.

Na de rust
In de rust wist Ron Carli bij zijn ploeg waarschijnlijk de goede snaar te raken, want M.S.V.'71 kwam prima uit de kleedkamer. De ploeg ging in elk geval op zoek naar een beter resultaat. En dat lukte al vrij snel. Jeremy van Loenen vond  met een goede steekbal de goed spelende Jack van der Vlugt, die verwoestend uithaalde en doelman Matthijs de Gooyer kansloos liet (3-1). Het gaf de Maassluise burger moed. Misschien zat er toch nog wat meer in deze middag. Maar binnen de minuut had Ariston'80 de marge weer naar 3 teruggebracht. Ook nu waren persoonlijke fouten weer debet aan de 4-1van de thuisclub. Tom Leinweber greep onvoldoende in waardoor Youri Frederik toch nog tot een voorzet kon komen. Uit de scrimmage die volgde was Ariston het meest attent. (4-1).

M.S.V.'71 leek nu definitief verslagen. Maar daar was het opgebeurde elftal van Ron Carli het niet mee eens. Onder aanvoering van de uitstekende spelende aanvoerder Dave van Deursen  (foto) rechtten de bezoekers toch weer hun rug en toonden een enorme mentale veerkracht. Eerst werd een schot van de Maassluise aanvoerder nog door Lars van Biezen van de lijn gehaald. Maar even later was van Deursen wel succesvol. En hoe. Hij zette de aanval zelf op door Jack van der Vlugt aan te spelen. Diens voorzet kopte van Deursen, die goed voor zijn man kwam vervolgens geweldig binnen. (4-2).

Bijna ging het na de Maassluise treffer weer mis door opnieuw een persoonlijke fout. Invaller Dave Lankau verdedigde uit door het midden, precies in de voeten van Laurens Matta. Maar de Ariston middenvelder wist geen raad met het cadeautje. Langzaamaan groeide bij M.S.V.'71 toch het vertrouwen dat er wellicht  nog wel iets viel te halen in Delft. De thuisclub kreeg het steeds moeilijker met de dadendrang van M.S.V.'71. Wesley Thonhauser en Joey Frerichs waren dicht bij de aansluitende treffer. Achterin moest M.S.V.'71 ruimte weggeven. Maar Jack van der Vlugt en Joey Frerichs wisten ten koste van een gele kaart erger te voorkomen. Toen Ariston'80 met 10 man kwam te staan vanwege een blessure en omdat er al 3 keer gewisseld was, rook M.S.V.'71 zijn kans.

Vijf minuten voor tijd was de aansluitende treffer een feit. En ook deze keer stond Dave van Deursen aan de basis. Zijn voorzet werd door Wesley Thonhauser met het hoofd afgewerkt. (4-3). Iedereen voelde dat er nog meer in zat voor de gasten uit Maassluis. Ariston'80 stond op instorten. En de beloning kwam in blessuretijd. Het was mooi dat juist de tegen zichzelf vechtende Christian van der Pol de gelijkmaker voor zijn rekening mocht nemen. Met zijn snoeiharde uithaal schoot hij zijn ploeg op gelijke hoogte en schoot hij ook de nodige frustratie van zich af (4-4). De topscorer van vorig seizoen had zijn eerste competitietreffer in de 3e klasse binnen.

Allerlaatste seconde
In de allerlaatste seconde van de wedstrijd leek het nog gekker te worden voor M.S.V.'71 toen Dave van Deursen met een splijtende pass Wesley Thonhauser vrij voor Matthijs de Gooyer zette. Maar Thonhauser wist het buitenkansje niet te verzilveren. Rest te vermelden dat de scheidsrechter een prima wedstrijd floot.

Het gelijke spel leverde M.S.V.'71 meer op dan slechts een schamel punt. Het toegenomen zelfvertrouwen, het kunnen terugkomen van een hopeloos lijkende achterstand (mentale veerkracht), en de wetenschap dat er ook in de 3e klasse gescoord kan worden moeten de ploeg van Carli en Starmans het gevoel geven dat er meer punten gehaald kunnen gaan worden dit seizoen. Zeker als de technische staf er in slaagt de fatale persoonlijke fouten bij hun ploeg te doen verminderen.

Gerelateerd