Bikkel Artist in Douanehuisje

02-06-2018 Uit Redactie

MAASSLUIS - Tot en met zondag 1 juli herbergt het Douanehuisje glasobjecten en stillevens van de kunstenaar Bikkel Artist. Bikkel, geboren op Curaçao en afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in 2002, is hier ook aan het werk. Welk kunstwerk ontstaat er tijdens haar verblijf in het Douanehuisje? Wat inspireert haar? Welke materialen gebruikt zij? Hoe lang doet zij over een werk? Bikkel wil graag antwoord geven op deze en andere vragen.

Schilderijen en werk in glas
Bikkels schilderijen zijn een directe artistieke reactie op wat haar in haar persoonlijke leven raakt. Haar werken in glas laten vooral haar levenslust zien. Hun weelderige vormen en rijke kleuren zijn opmerkelijk on-Nederlands en getuigen van haar Caribische wortels.

Verschillende schilderijen en glazen objecten van Bikkel zijn opgenomen in musea: het Curaçao Museum, Museum Maassluis, Katwijk Museum, World Art Games Collection, Caldic Collection, Cabinet of Minister van Curaçao.

Nog meer Bikkel in Maassluis
In Museum Maassluis kunt u in de expositie ‘Onverwachtse ontmoetingen” een portret van Bikkel aanschouwen. Kunstuitleen Maassluis heeft Bikkel in april 2018 uitgeroepen tot ‘kunstenaar van de maand’.

Openingstijden
Zaterdag & zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur, tot zondag 1 juli. Te zien in het Douanehuisje, Govert van Wijnkade Maassluis.

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52, 3144 AG Maassluis), gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover bij Emma de Zanger, 010-5929821, douanehuisje@crmmaassluis.nl.Gerelateerd