Evert Duin wint fotowedstrijd ‘Cultuur in Actie in Maassluis’

03-07-2019 Uit Redactie

Foto: Evert Duin

MAASSLUIS – Evert Duin heeft de vierde fotowedstrijd in het kader van de Week van de Cultuur gewonnen. Voor de wedstrijd werden 43 foto’s ingezonden door in totaal 14 deelnemers. Dit jaar was het thema ‘Cultuur in Actie in Maassluis’.

De jury, bestaande uit wethouder Cultuur Corine Bronsveld-Snoep, fotograaf Peter Farla en galeriehouder Ritsert Vooijs, nam ruimschoots de tijd om een weloverwogen oordeel te vellen. Bij een van de deelnemers werd opgemerkt dat een van de foto’s wellicht in de prijzen was gevallen als deze ondersteboven was gepresenteerd. Ook kreeg een aantal foto’s het voorlopige oordeel ‘misschien, nog even wachten’. Maar er waren drie prijzen dus er moest worden afgepeld.

Uiteindelijk werd de foto van Evert Duin bekroond met de eerste prijs. De jury zegt over de foto: Deze foto is uitermate spannend. Alles eraan spettert eruit. Het is een fascinerend en spannend kijkplaatje. De weerspiegelingen doen denken aan cartoontekeningen. De verschillende details vragen om nadere beschouwing. Je ziet dan ook herkenbare locaties. En tevens de weerspiegeling van het hoofd van de muzikant. Ook de bijbehorende muziekstandaard komt dan in beeld. Al met al een zekere eerste prijs waard.

De tweede prijs ging naar Igor Tolokonski en de derde prijs naar Aad Tinnenbroek. Tijdens het Cultuurgala op 29 juni werden de prijzen uitgereikt.

 Gerelateerd