Herdenkingsconcert in Witte Kerkje

29-10-2019 Uit Redactie

MAASSLUIS - Op vrijdag 15 november is er in het Witte Kerkje een bijzonder concert ter nagedachtenis van de Hongaarse musicus Geza Hargitai. De Stichting Stedenband Hatvan-Maassluis organiseert het concert omdat het op 30 november twee jaar geleden is dat Geza Hargitai overleed. Hij onderhield nauwe banden met Maassluis en heeft er diverse malen opgetreden. Daarom wil de stichting hem met dit concert herdenken.

Speciaal hiervoor komen uit Hongarije de pianiste en klaveciniste Fruzsina Csonka en violist Gábor Csonka naar Maassluis. Zij spelen muziek van onder andere Johann Sebastian Bach, Paganini, Vivaldi, Bartók en Chopin. Verder treden op zangeres Annemarie Verburg, pianist Han Remmerswaal en gitarist Martijn van Boven. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis maar bij de uitgang is een collecte voor een bijdrage in de kosten.

Geza Hargitai werd in 1959 in Hatvan geboren. Hij studeerde daar fagot aan de muziekschool en zette die studie later voort bij meer prestigieuze instellingen. Hij specialiseerde zich vooral in barokmuziek en vormde het Corelli Consort, waarmee hij niet alleen in Hongarije speelde, maar ook in de VS, Japan, China, Zuid-Korea, Rusland, Turkije en in een aantal Europese landen.

In september 2012 trad het Corelli Consort op in Maassluis tijdens het Weekend van de Cultuur. Op 31 mei 2015 speelde Geza Hargitai samen met pianist Han Remmerswaal in het Witte Kerkje tijdens de Week van de Cultuur. Dat was een bijzondere combinatie omdat beide directeur waren van de plaatselijke muziekschool. Vanuit die functie en belangstelling voor muziek hielden beide vele jaren lang nauw contact. Geza Hargitai was ook dirigent van verschillende kamerorkesten.

Wie het concert wil bijwonen wordt verzocht dit – in verband met de beperkte ruimte – vóór 8 november te melden via info@hatvanmaassluis.nl.Gerelateerd