I Am Greta speelt 14 oktober af in Theater Koningshof!

12-10-2022 Uit Redactie

MAASSLUIS - Ze is misschien wel de meest gehate én meest gevierde tiener ter wereld: Greta Thunberg. Wat je ook van haar vindt, feit blijft dat ze een bijzonder meisje is! De documentaire I Am Greta is op 14 oktober te zien in Theater Koningshof. 

In 2015 ziet de jonge Greta Thunberg op school een film over hongerige ijsberen, orkanen en droogte. Ze raakt in een diepe depressie en stopt met eten en praten. Pas als ze zich bedenkt dat ze er ook iets aan kan doen, bloeit ze op…

Greta is klimaatactiviste. Een aantal jaar geleden staakte ze in haar eentje als 15-jarig meisje van school, omdat ze vond dat de klimaatcrisis niet serieus genoeg werd genomen. Filmmaker Nathan Grossman was er van het eerste moment bij - en legde vast hoe ze van een schoolstaking kwam tot een revolutionaire speech tijdens de VN-conferentie.

I Am Greta is een persoonlijk en intiem portret over de jonge Zweedse activiste, gemaakt in cinéma vérité stijl, vol volharding, tragiek, levensgeluk en inspiratie.

Benieuwd naar de film I Am Greta? Op 14 oktober kijk je de bijzondere documentaire over Greta bij Cinema Classics. Aanvang: 10.00 uur. Tickets bestel je via www.theaterkoningshof.nl of aan de theaterkassa!Gerelateerd