Categorieën

Service

Jaap van Oostrum: Vandaag is het Zondag

Jaap van Oostrum: Vandaag is het Zondag
Winkelen

Jaap van Oostrum: Vandaag is het Zondag

  • Redactie
  • 28-09-2015
  • Winkelen
Jaap van Oostrum: Vandaag is het Zondag

MAASSLUIS - Jaap van Oostrum is al meer dan 36 jaar leraar op basisschool in Maassluis. Vele honderden kinderen hebben dus van deze onderwijzer les gehad waarin de Nederlandse taal en gedichten zeker onderdeel waren. Deze week verschijnt zijn vierde dichtbundel met als titel “Vandaag is het zondag”.

Tijdens Manuscripta 2015, de jaarlijkse opening van het nieuwe boekenseizoen dat dit jaar begin september in Zwolle plaatsvond, werd Jaap door organisator CPNB geselecteerd om zijn gedichten aan publiek voor te dragen. Tijdens literaire boottochten in de Zwolse grachten en in casita’s, authentieke kleine locaties, raakte hij met zijn poëzie een gevoelige snaar bij de aanwezige toehoorders.

“Vandaag is het zondag” staat weer vol met vrolijke, luchtige gedichten over mens, dier, school, sport, geloof en liefde. Deze worden afgewisseld met serieuze gedichten over ons leven van alledag. Van Oostrum is een ware kunstenaar: hij jongleert met dichtwoorden en tovert een glimlach of een traan van geluk op je gezicht. Zijn werk wordt vaak vergeleken met dat van Toon Hermans. De aquarelillustraties bij enkele gedichten zijn van de hand van de kunstenares Annelies van Buuren-Oosterlee.       

Deze dichter is aangesloten bij “Schrijvers tussen de Kassen” en lid van de GedichtenKring Nederland. “Vandaag is het zondag” wordt uitgeven bij de NAU Uitgevers, die deze dichtbundel inbracht voor de VSB Poëzieprijs. Sinds deze week prijkt de dichtbundel op de longlist en in oktober worden de vijf nominaties voor de beste dichtbundel van het jaar bekend gemaakt.

Zaterdag 3 oktober zal Jaap van Oostrum zijn dichtbundels signeren bij boekhandel Het Keizerrijk in Maasluis tussen twee en drie uur ‘s middags. De dichtbundel, in hardcoveruitvoering, is volledig in kleur en is bij alle boekwinkels in Nederland en Vlaanderen verkrijgbaar.