Maritieme wandeling tijdens Vaardag Sleepboothaven

13-05-2018 Uit Redactie

MAASSLUIS – De Historische Vereniging Maassluis organiseert tijdens de Vaardag Sleepboothaven op zaterdag 19 mei een maritieme wandeling langs de haven naar Het Scheur en terug.

Maassluis ontstond rond de plek waar overtollig polderwater geloosd werd via sluizen in de zeedijk, waar het rijk vissen was. Het buitendijkse afvoerkanaal groeide uit tot een luwe haven vlakbij de zee. Eén keer per jaar, op de Dag van de Zeesleepvaart of de Vaardag Sleepboothaven, organiseert de HVM een maritieme wandeling.

Het accent ligt op de historie van de visserij, sleepdienst en berging, de strijd tegen het water en de waterhuishouding van het achtergelegen Delfland. Onderweg komt ook de historie van de stad aan bod. De wandeling duurt 1½ uur en is geschikt voor rolstoelers. Dit jaar wordt de wandeling gehouden op 19 mei. Aanmelden kan digitaal: stadswandelingen@histvermaassluis.nl.

De wandeling kost € 3,50 per persoon. De betaling is met gepast geld bij aanvang van de wandeling. Deelnemers verzamelen zich bij Maassluis Info aan de Nieuwstraat 2, 3141 AA Maassluis. Om 13.30 uur gaat de wandeling van start.Gerelateerd