Wethouder Kuiper geeft startsein bouw De Kade

12-06-2020 Wonen Redactie

MAASSLUIS - Wethouder Sjoerd Kuiper heeft donderdag 11 juni het startsein gegeven voor de bouw van nieuwbouwwijk De Kade en legde een rioolbuis voor de afwatering van de nieuwe woonwijk.

Kuiper is blij dat in deze moeilijke coronatijd de bouw van woningen in Maassluis gewoon doorgaat. "Het is een historisch moment. Na jarenlange voorbereidingen gaat nu ook zichtbaar de bouw van De Kade van start. Deze nieuwe, gemengde en duurzame wijk biedt straks honderden extra woningen die hard nodig zijn. De vraag naar woningen is enorm groot, daarom is het zo mooi dit voormalige industrieterrein de komende periode wordt omgevormd tot een gevarieerde, duurzame woonwijk op een fantastische locatie: aan de Waterweg en pal naast metrohalte."

 

Nieuwe wegen

De komende periode wordt de grond van de eerste bouwfase gesaneerd en wordt het terrein flink opgehoogd met schone grond. Er worden nieuwe wegen en de ondergrondse infrastructuur met een gescheiden rioolstelsel aangelegd. De eerste warmteputten voor de warmtepompen zijn geslagen. Als alles volgens plan verloopt, gaat in het najaar de eerste paal voor de eerste woningen de grond in. De nieuwe buurt van zo'n 600 huizen bestaat straks uit zowel appartementen als grondgebonden woningen.

 

Investeren in de toekomst

Het project past volgens Kuiper uitstekend in de woningbouwplannen van Maassluis. "De behoefte aan woningen is groot in Maassluis. Daarom is het zo belangrijk dat de bouw op de Kade nu van start gaat en de komende jaren een gemengde wijk met huur en koopwoningen wordt gebouwd. Zo timmeren we gezamenlijk aan de weg en investeren we in een duurzame toekomst voor Maassluis."Gerelateerd