Extra mobiele camera’s gehuurd voor jaarwisseling

23-12-2018 112 Redactie

MAASSLUIS – De gemeente Maassluis heeft voor de jaarwisseling tijdelijk twee mobiele camera’s gehuurd, zo blijkt uit een raadsinformatiebrief. De camera’s worden ingezet van 22 december tot en met 4 januari.

De gemeente is al in het bezit van een mobiele camera maar heeft, vooruitlopend op de levering van een tweede camera, tijdelijk twee mobiele camera’s gehuurd. De camera’s staan in het Beethovenpark bij het Cruyffcourt, bij de Dennendalscholen en bij jongerencentrum InBlik. ,,Vorig jaar heeft de camera bij het Beethovenplantsoen geleid tot merkbaar minder overlast,” zo meldt het college.

De extra camera’s zijn één van de maatregelen die worden genomen om de jaarwisseling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Ook zal door zowel de politie als het team Handhaving & Toezicht extra worden gesurveilleerd op meldingen van vuurwerkoverlast. Daarbij wordt ook het vuurwerkdetectiesysteem ingezet. Het team Handhaving & Toezicht is daarnaast op Oudejaarsdag met acht man tot 22.00 uur in dienst en heeft direct contact met de politie om tegen ernstige overlast op te treden.Gerelateerd