'Prikpost' Maassluis nog zeker drie weken niet in gebruik

24-02-2021 Gezond Redactie

Sinds twee weken wordt er bij winkelcentrum Koningshoek gebouwd aan de priklocatie voor Maassluis; foto: 112Maasmedia

MAASSLUIS - In de priklocatie bij winkelcentrum Koningshoek wordt in ieder geval niet voor 18 maart gevaccineerd tegen Corona.

Dat blijkt uit de planning van de GGD Rotterdam-Rijnmond voor het openen van nieuwe 'priklocaties'.

Maarten Tanis, projectmanager Vaccinatie voor de regio Rijnmond liet vorige week tijdens een interview op Radio Rijnmond weten dat de GGD 'de komende maand' nog drie locaties om in te enten opent. "Daarna zal het sneller gaan", voegde hij daar aan toe. Zie dit artikel. 

Een woordvoerster van de GGD laat weten dat de planning van te openen vaccinatieplekken in de regio tot 18 maart rond is. Vanaf 1 maart gaat er geprikt worden op Goeree-Overflakkee, dat op 11 maart de prikpost in het Van Nellegebouw in Rotterdam zijn deuren opent en dat op 18 maart mensen voor het eerst in Capelle aan den IJssel terechtkunnen voor een inenting.

Gevraagd naar de overwegingen die schuilgaan achter keus voor de genoemde locaties stelt de woordvoerster dat vooral wordt gekeken naar 'een goede spreiding in de regio'.

In Maassluis wordt sinds enkele weken gewerkt aan de bouw en inrichting van een zogenaamde aluhal bij Koningshoek voor het vaccineren van Maassluizers en eventueel mensen van elders.

De afgelopen tijd gebeurde het inenten namens de GGD Rotterdam-Rijnmond in een post op het vliegveld van Rotterdam. Vanaf 12 februari wordt er ook gevaccineerd in Spijkenisse. Het ontbreken van meer doses vaccin is volgens de GGD de belangrijkste reden om niet meer priklocaties te openen.Gerelateerd