Alzheimer Café: Jonge mensen met dementie

10-10-2018 Gezond Redactie

MAASSLUIS - Op dinsdagavond 16 oktober is er weer een bijeenkomst van het Alzheimer Café Maassluis. Het thema voor deze avond: Jonge mensen met dementie. Gastspreker is Martin Krommert is programmacoördinator op de dagbesteding voor jonge mensen met dementie bij Argos Zorggroep.

Deze bijzondere doelgroep verdient een aparte bijeenkomst van het Alzheimer Café, onder andere om zo aandacht te krijgen voor deze leeftijdsgroep en hun naasten. Martin werkt al vele jaren met jonge mensen met dementie op de dagbehandeling, waarbij hij ook de mantelzorgers bij de begeleiding betrekt. Hij heeft u veel te vertellen en er is uitgebreid ruimte om vragen te stellen. Uit bent weer van harte welkom!

Toegang, koffie en thee zijn gratis. Het Alzheimer Café Maassluis wordt gehouden in De Tweemaster aan het Vondelpark 2 in Maassluis en is gratis toegankelijk, de zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur. Argos Zorggroep organiseert het Alzheimer Café in samenwerking met Careyn, Seniorenwelzijn en Stichting Mantelzorg Nieuwe Waterweg Noord. Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden. Men ontmoet elkaar in een ongedwongen sfeer met een kopje koffie of thee. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige deskundigen.

Gerelateerd