‘Wat nu als? Denk na over later’

21-10-2018 Gezond Redactie

Wethouder Corine Bronsveld lanceerde de bewustwordingscampage 'Wat nu als? Denk na over later' tijdens de Week van de Ontmoeting bij de workshop Gezond en fit van SeniorenWelzijn.

MAASSLUIS - Wat kunnen vitale senioren nu al zelf doen om voorbereid te zijn op later? De campagne 'Wat nu als? Denk na over later' is bedoeld om mensen te laten nadenken over dit onderwerp.

"Bij VraagRaak, het wijkteam van de gemeente, kunnen alle inwoners van Maassluis terecht voor ondersteuning. Maar we merken dat mensen soms te laat aankloppen", legt wethouder Corine Bronsveld uit. "Bijvoorbeeld als ze problemen krijgen met de trap in hun woning. Beneden slapen? Een traplift aanschaffen? Verhuizen naar een ander huis? Dat klinkt simpel, maar deze oplossingen zijn niet altijd snel geregeld. En, ze zijn ook niet voor iedereen weggelegd."

Bewustwordingscampagne

In een bewustwordingscampagne worden vragen onder de aandacht gebracht als: Wie beslist er over mij als ik dat zelf niet meer kan? Hoe blijf ik fit? Hoe wil ik wonen? Heb ik genoeg mensen in de buurt als ik hulp nodig heb?

Persoonlijke verantwoordelijkheid

Wethouder Bronsveld: "In de campagne richten we ons op mensen tussen 65 en 75 jaar. Zij zijn vaak nog zeer vitaal, staan midden in het leven en willen vaak nog niet nadenken over hoe het is om hulpbehoevend te zijn. Ze vinden dat nog niet nodig. En dat snap ik ook. En van mij hoeft ook niet iedereen actie te ondernemen. Ik hou helemaal niet van een opgeheven vingertje. Het is hun persoonlijke verantwoordelijkheid. Iedereen kan zijn eigen afwegingen maken. Zolang het maar een bewuste keuze is.”Gerelateerd