Zorgbonus voor medewerkers Franciscus

02-12-2020 Gezond Redactie


MAASSLUIS - Nog voor de kerst hebben 4443 medewerkers van het Franciscus Gasthuis & Vlietlandziekenhuis de bonus voor hun inzet tijdens de Coronacrisis binnen.

De ziekenhuisleiding meldt vandaag het personeel dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de zorgbonus voor de medewerkers van het ziekenhuis heeft toegekend.

Het Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft er net als veel andere ziekenhuizen voor gekozen de bonus van duizend euro netto aan te vragen voor een brede groep mensen die in het ziekenhuis hebben gewerkt in de eerste Coronagolf en de uitlopers daarvan. Behalve de genoemde medewerkers komen ook 139 externe medewerkers in aanmerking voor de bonus, zoals uitzendkrachten en zzp-ers met een maximaal bruto uurtarief van een kleine negentig euro. De grootste verdieners in het ziekenhuis zijn uitgesloten van de bonus.

De overheid heeft veel meer aanvragen voor de zorgbonus binnengekregen dan verwacht, zo meldden media eerder deze week. Het kabinet is waarschijnlijk 800 miljoen euro meer kwijt dan de 1,4 miljard euro die ervoor is gereserveerd.

De ziekenhuizen en andere zorginstellingen konden voor hun 'zorgmedewerkers die zich hebben ingezet voor patiënten en cliënten met Covid-19' een bonus aanvragen. "Zoals verpleegkundigen op de Intensive Care (IC) en verpleegkundigen en verzorgenden in zorginstellingen. Maar ook schoonmakers in de zorg", zo meldde het ministerie eerder. Veel werkgevers reageerden daarop dat het moeilijk is onderscheid te maken tussen medewerkers die Coronazorg leverden en anderen die dat niet deden; wat te denken mensen op het lab, verpleegkundigen van afdelingen, portiers enzovoorts. Ook het Franciscus heeft voor de aanvraag heel ruim voor alle vaste personeelsleden gedaan.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date