24 uur per dag gladheid bestrijden

07-02-2021 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De gemeente zet het Stadsbedrijf 24 uur per dag in om gladheid te bestrijden. Omdat er minder verkeer rijdt in de avonduren, is strooizout volgens de gemeente minder effectief. Daardoor bestaat het risico op dikke sneeuwlagen die steeds moeilijker zijn weg te krijgen. Stadsbedrijf rijdt daarom 24 uur per dag strooiroutes en ruimen de sneeuw. Medewerkers die normaal gesproken zwerfvuil opruimen, worden nu ingezet om bijvoorbeeld de ingangen van zorgcentra, winkelcentra en medische centra sneeuwvrij te houden.

Strooiroutes

Stadsbedrijf geeft bij de gladheidsbestrijding voorrang aan het veilig houden van de hoofdroutes. Deze routes (te vinden op www.maassluis.nl/gladheid-bestrijden) worden als eerste sneeuwvrij gemaakt. ,,Zodra de hoofdroutes inclusief de fietspaden gestrooid zijn, zijn de kleinere straten aan de beurt,” aldus de gemeente. ,,Mocht de situatie zo extreem zijn dat de hoofdroutes alle aandacht vergen, dan wordt er niet meer gestrooid op fietspaden.”

Wilt u helpen?

Stadsbedrijf werkt hard aan het bereikbaar en veilig houden van Maassluis. ,,Helpt u mee door uw eigen terrein sneeuwvrij te maken? Dat kan bijvoorbeeld met strooizout of door sneeuw te ruimen voor uw deur.”Gerelateerd