De lichtjes in de haven - nu extra mooi

18-12-2020 Nieuws Redactie

Foto's: Roger van der Kraan


MAASSLUIS - In donkere tijden een lichtje op Maassluis laten schijnen. Dat is zo ongeveer het idee achter de lichtjes op de schepen in hartje Maassluis, die pittoresk de haven en kades verlichten.

De schepen ontsteken elk jaar hun verlichting, in december, tot de eerste week van januari. Vanwege de lockdown besloten de eigenaren om de verlichting langer aan te houden. "Dat zullen veel mensen waarderen in deze donkere tijd", zeggen zij. En ze zullen zeker ook tot 19 januari, de datum dat de lockdown in ieder geval geldt, blijven schijnen.

Overigens is een lockdown niets vreemds voor een scheepseigenaar. Een schip wordt dan voor langere of kortere tijd opgelegd. "Onderhoud gestaakt, leidingen leeg, afsluiters dicht. Vaak om economische redenen." Maar de mensen in de sleepboothaven gaan wel door met onderhoud. "Wel in aangepaste vorm. Met minder mensen. Minder uitbundig aan de koffie. Geen gebak als er iemand jarig is. Maar met evenveel passie. En trots. Dus onze schepen liggen er prachtig bij."

Stiekem hopen de scheepseigenaren dat zo veel mogelijk mensen hun werk, het het mooie tafereel in de haven zien. Loop eens een blokje om, om het te aanschouwen. 

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date