Geen waterbus in Maassluis

22-04-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS/ROTTERDAM - De Waterbus wordt niet verder doorgetrokken dan Schiedam. Dat is de conclusie van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Voor reizen over water is te veel subsidie nodig en het is nog onzeker of er genoeg reizigers zouden zijn om de kosten te dekken, aldus de overheidsinstelling. Daarom kiest de RET er voorlopig voor te investeren in de metro, laat een woordvoerder zaterdag aan RTV Rijnmond weten: "Met de metro kunnen meer mensen worden vervoerd en het is ook sneller."

Eerder pleitten de fracties van D66 in de Waterwegsteden voor het doortrekken van de verbinding naar Maassluis. Andere partijen en de lokale overheden sloten zich bij dit plan aan. Dit als optie om het haperende openbaar vervoer naar de regio vlot te trekken; door het wegvallen van de Hoekse Lijn hebben mensen uit vooral Maassluis en Vlaardingen te maken met langere reistijden en drukte als zij het ov naar Rotterdam willen nemen.

Momenteel geeft de metropoolregio ieder jaar twee miljoen euro subsidie voor vervoer over water. Sinds 1 mei vorig jaar heeft Schiedam een halte voor de Waterbus.Gerelateerd