Gemeente sluit zich aan bij 'Eén tegen eenzaamheid'

16-01-2020 Nieuws Redactie

Marianne van den Anker, ambassadeur Een tegen eenzaamheid en wethouder Corine Bronsveld. (Fotograaf: Jeroen van der Meyde)

MAASSLUIS - Wethouder Corine Bronsveld heeft woensdag 15 januari haar handtekening gezet onder het landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS. Doel van het actieprogramma is de trend van eenzaamheid onder ouderen doorbreken. 

Het is volgens de wethouder belangrijk dat het thema eenzaamheid blijft leven in de stad. ,,De deelnemers aan de Lichtjestocht tijdens Kerstfeest in de stad hadden de moed om ons met hun persoonlijke verhaal te inspireren. Zij geven eenzaamheid een gezicht. Eenzaamheid blijft aandacht vragen, ook in Maassluis. Niemand wil eenzaam zijn, maar toch is het er. Ook in Maassluis en ook bij jou in de straat,’’ houdt wethouder Bronsveld de inwoners voor. ,,Met de aansluiting bij deze landelijke coalitie laat Maassluis zien dat wij er voor elkaar zijn.’’ 

Wethouder Bronsveld ondertekende het actieprogramma tijdens de Meet-up Nationale en lokale coalities tegen eenzaamheid in de Ridderzaal in Den Haag. Daar troffen 450 vertegenwoordigers van gemeenten en deelnemers aan de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid elkaar om inspiratie op te doen voor de aanpak van eenzaamheid. Meer dan helft van de mensen ouder dan 75 jaar in Nederland zegt zich eenzaam te voelen. In Maassluis gaat het om meer dan drieduizend 75-plussers. Onderzoek wijst uit dat eenzaamheid serieuze gevolgen kan hebben voor de gezondheid, zowel mentaal als fysiek. 

Het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid is 20 maart 2018 gelanceerd door minister Hugo de Jonge van VWS. Sindsdien doen 126 gemeenten en 100 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties mee. Zij hebben zich gecommitteerd om actief én gezamenlijk de trend van eenzaamheid te doorbreken. Kijk wat jij kunt doen op www.eentegeneenzaamheid.nl. 

 

 Gerelateerd