Museum verwerft schilderij Groote Kerk uit Parijs

29-10-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Onlangs heeft Museum Maassluis een schilderij met een fraai beeld van het 18e-eeuwse interieur van de Groote Kerk verworven. Dit vond plaats op de veiling van Delvaux, veilinghuis Drouot te Parijs. In de praktijk werd het belangeloos uitgevoerd door een particulier verzamelaar uit Maassluis.

De verwerving werd mogelijk gemaakt door een ruimhartige bijdrage van de Govert van Wijnstichting en van de gemeente Maassluis. De schildering (ca. 1770) laat goed zien hoe het interieur er in die tijd uitzag. Het is gesigneerd met een onbekend monogram ‘BVD’.

Overhandiging
Op zaterdag 11 november wordt om 11.00 uur het schilderij officieel door de Govert van Wijnstichting overgedragen aan de voorzitter van het museum Hans Ploeg. Conservator van het museum, Pieter van Houten, zal aan de hand van gegevens verstrekt door de heer Van Oosten (Orgelcommissie Groote Kerk) iets meer over het schilderij vertellen.

Iedereen is van harte welkom bij de overhandiging te zijn in het Museum Maassluis aan de Zuiddijk 16, 3143 AS Maassluis. Het museum is geopend op dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Gerelateerd