Ruim 550.000 toeschouwers bij Varend Corso

05-08-2019 Nieuws Redactie

De Chinese Draak won de eerste prijs in de categorie niet-commerciële boten (Foto: Maassluis24)

MAASSLUIS/REGIO -   Ruim 550.000 toeschouwers hebben langs de route naar het Varend Corso gekeken, zo meldt de organisatie: ,,Het publiek genoot met volle teugen, de enthousiaste deelnemers, schippers en figuranten straalden drie dagen lang op de boten en ook het weer zat mee.’’

Uit de tientallen deelnemers moesten de juryleden de mooiste boten kiezen. In de categorie niet-commerciële boten won de Chinese Draak van Corsoboot Honselersdijk. De tweede prijs ging naar de muzikale inbreng van Kwintsheul, Wereldsterren en Dia de Los Muertos mocht rekenen op de derde plaats.

Bij de commerciele boten ging Game of Thrones van Van den Bos Flowerbulbs er met de eerste prijs vandoor. De provincie Zuid-Holland met #ditdoetdeprovincie en de gemeente Westland met WOW dit is Westland wonnen respectievelijk de tweede en de derde prijs. In de categorie muziekboten ging de eerste plaats naar Koor4Fun met de titel Maestro. De weelderig aangeklede boot van FloraHolland won bij de zeilende Westlanders en de originaliteitsprijs werd toegekend aan Pinokkio, de creatie van Maasland.

Het Varend Corso gemist? Neem dan een kijkje in het fotoalbum.Gerelateerd