Werk aan riolering bij kruising Uiverlaan-Lepelaarplantsoen

14-01-2020 Nieuws Redactie

De eerdere aanleg van het regenwaterriool bij de Kwartelsingel.

MAASSLUIS - Bij de kruising van de Uiverlaan met het Lepelaarplantsoen in Maassluis zijn tot en met 17 januari werkzaamheden aan het riool. Het Lepelaarplantsoen is door het werk tijdelijk niet bereikbaar vanaf de Uiverlaan. Een omleiding is met borden aangegeven. Omliggende woningen blijven bereikbaar. Als dat nodig is, kan er bij de kruising ook van 20 tot en met 24 januari ook nog gewerkt worden aan het riool.

Aannemer Van Dijk Maasland voert de werkzaamheden uit. Zij maken een verbinding tussen het nieuwe gescheiden rioolstelsel (regenwater en afvalwater worden hier gescheiden afgevoerd) rond winkelcentrum Koningshoek en het regenwaterriool dat is aangelegd bij de Lijsterlaan. Dit riool maakt deel uit van een regenwaterriool dat loopt van de waterberging aan de Kwartelsingel tot de haven. Dit regenwaterriool moet zorgen dat Maassluis bij hevige regenbuien droge voeten houdt.

De gemeente en de aannemer realiseren zich dat waar gewerkt wordt, overlast wordt ervaren. Het streven is bij de werkzaamheden de overlast tot een minimum te beperken.

 Gerelateerd