Categorieën

Service

Werkzaamheden rond uitbreiding Koningshoek

Werkzaamheden rond uitbreiding Koningshoek
Nieuws

Werkzaamheden rond uitbreiding Koningshoek

  • Redactie
  • 17-03-2017
  • Nieuws
Werkzaamheden rond uitbreiding Koningshoek
MAASSLUIS - Wethouder Arnold Keijzer en Hans Vermeeren van de ontwikkelingsmaatschappij Wereldhave hebben symbolisch de eerste steen gelegd voor de eerste fase van de uitbreiding van het winkelcentrum Koningshoek. De eerste fase brengt verschillende werkzaamheden met zich mee.

De afgelopen maanden is hard gewerkt om de nieuwbouw mogelijk te maken. In december heeft Wereldhave de bomen en struiken aan de oostzijde van het winkelcentrum al gekapt. Vervolgens zijn het voormalige postkantoor en de aangrenzende bebouwing gesloopt. Het terrein is zo goed als bouwrijp. Op 9 maart hebben de wethouder en Vermeeren daarom er een bijzonder moment van gemaakt met de 'eerste steen'.

Heiwerkzaamheden
Half maart 2017 starten de heiwerkzaamheden. Dit zal gedurende drie weken overdag plaatsvinden. Inmiddels heeft de aannemer ook haar bouwketen geplaatst op het grasveld naast het gemeentehuis. De entree bij het stadhuis is een paar meter verplaatst.

Fiets- en voetpad
Het fiets- en voetpad tussen gemeentehuis en winkelcentrum is door de werkzaamheden even niet meer toegankelijk voor fietsers en voetgangers. De omleiding voor fietsers wordt aangegeven met verkeersborden en loopt achter het gemeentehuis om. Voetgangers kunnen gewoon door het winkelcentrum heen.

Herinrichting buitenruimte
Naar verwachting start de gemeente in mei 2017 met de herinrichting van de buitenruimte. In het kader van duurzaamheid wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de oude bestrating. Ook wordt de oude verlichting binnenkort vervangen door led-verlichting en komen er meer bomen terug dan er gekapt zijn.

Overlast
De gemeente realiseert zich dat waar gewerkt wordt, overlast wordt ervaren. De gemeente doet er alles aan om dit tot een minimum beperkt te houden. Tijdens de verbouwing en herinrichting blijven het stadhuis, de winkels en een vastgesteld aantal parkeerplaatsen bereikbaar. Na de herinrichting komen er aanzienlijk meer parkeerplaatsen dan voorheen. Het aantal parkeerplaatsen gaat van 840 naar circa 1060. Parkeren blijft gratis.