Leerlingen geven het goede voorbeeld met afval scheiden

10-07-2019 Onderwijs Redactie

Wethouder Fred Voskamp overhandigt de oorkonden aan de prijswinnaars van de posterwedstrijd (Fotograaf: Peter Farla)

MAASSLUIS - Leerlingen Romaisa Amezian, Emmy den Elsen en Mirte van de Veen van de Kardinaal Alfrinkschool hebben de tweede prijs gewonnen in de posterwedstrijd van de Stichting Van Afval naar Grondstof. Wethouder Fred Voskamp (o.a. milieu en afvalbeleid) en Rob Kleinegris van de stichting hebben de prijswinnaars maandag 8 juli 2019 hun welverdiende oorkonden uitgereikt.

De posterwedstrijd was onderdeel van een les over afval scheiden die werd gegeven door Koos de vuilnisman. Met de poster moesten de leerlingen proberen anderen aan te sporen afval te scheiden. Romaisa Amezian, Emmy den Elsen en Mirte van de Veen bedachten samen de slogan 'Zorg voor de aarde door afval te scheiden' en deze werd door de jury van Stichting Van Afval naar Grondstof beloond.

Afval scheiden

Wethouder Voskamp vroeg de leerlingen of zij zelf thuis en op school ook afval scheiden. Meer dan driekwart van de leerlingen van de Kardinaal Alfrinkschool brengen wat zij op school hebben geleerd over afval recyclen, thuis in praktijk. Sommige leerlingen moeten daartoe hun ouders nog wel eens aansporen. De wethouder hoorde ook dat de kinderen regelmatig de buurt rond hun school opschonen om zwerfafval tegen te gaan.

,,Ik hoop dat jullie goede voorbeeld door anderen in de gemeente wordt gevolgd", liet een tevreden wethouder aan de kinderen weten. Hij denkt nog na hoe de gemaakte posters van de leerlingen gebruikt kunnen worden om meer Maassluizers afval te laten scheiden.Gerelateerd