Eind van het jaar bekend of plannen Forza! doorgaan

08-09-2017 Politiek Redactie

MAASSLUIS - Voor het eind van het jaar is bekend of de plannen die Bea Scheurwater heeft voor de lokale partij Forza! door kunnen gaan. De voormalig bestuurslid van de VVD weet dan of ze voldoende steunbetuigingen heeft binnen gehaald, dat blijkt uit een gesprek van de kartrekker met het AD.

Eind 2016 werd bekend dat voormalig bestuurslid van de VVD Maassluis de kar gaat trekken voor de nieuwe partij Forza! Maassluis. Ongeveer twee jaar geleden nam ze de functie van secretaris op zich voor de lokale afdeling van de VVD, maar ze stapte uit onvrede op.

Scheurwater hoopt met Forza! Maassluis op twee zetels na de gemeenteraardsverkiezingen in 2018. Maar voordat het zover is, dien ze eerst tientallen steunbetuigingen binnen te halen, zo schrijft het AD. Voor het eind van het jaar is bekend of ze door kan met haar plannen. Wie naast Scheurwater op een eventuele kieslijst komt, maakt ze nog niet bekend. "Maassluis heeft behoefte aan een frisse wind. Ik hoor het om me heen. Of men ons wil? Geen idee. Forum voor Democratie heeft zich ook pas later bewezen. Wie niet waagt, die niet wint."

Forza!, Fortuynistische Oproep voor een Realistische en Zakelijke Aanpak, is zoals de naam als doet vermoeden een Fortuynistische beweging en staat voor het stoppen van de islamisering en meer aandacht voor veiligheid. In Maassluis moet er meer blauw op straat en extra cameratoezicht, vindt Scheurwater. Daarnaast moet de gemeente minder geld spenderen aan 'fun', zo vindt de partijvoorzitter dat de nationale Sintintocht de gemeente te veel geld heeft gekost.

De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018.

Gerelateerd
Reacties