Categorieën

Service

Joshua de Lange is Judoka van het jaar!

Joshua de Lange is Judoka van het jaar!
Sport

Joshua de Lange is Judoka van het jaar!

  • Redactie
  • 11-07-2022
  • Sport
Joshua de Lange is Judoka van het jaar!
MAASSLUIS - Zaterdag 9 juli vond de traditionele seizoen afsluitende barbecue van de Stichting Mahorokan Topjudo Instituut weer plaats. Het werd een gezellige afsluiting waarin voor de jeugd ook nog een spel zeskamp werd gehouden. Onder het genot van een hapje en drankje werd het zeer succesvolle seizoen nog eens nabesproken.

Huldiging kampioenen

Hierna was het de beurt aan de meest recente kampioenen van de club. De medaillewinnaars bij een NK of bij Internationale wedstrijden werden gepresenteerd en ontvingen een cadeau. Een fraai gezelschap met dit keer 7 succesvolle individuele judoka's. Te weten: Margit de Voogd, Franka van der Salm, Faisal Engel, Joshua de Lange, Ennio de Nes, Ian van Herk en Nanco Krijthe. Door de Corona tijd was de huldiging van dit seizoen zelfs voor een klein gedeelte al eerder gedaan waarbij er toen nog 9 individuele prijswinnaars werden gehuldigd. Een totaal van 16 nationale en internationale prijswinnaars dit seizoen! Ook werden de verschillende teams gehuldigd met daarbij het jongensteam -12 jaar (3e NK), het herenteam -18 jaar (Kampioen van Nederland) en het senioren Mixteam (Kampioen van Nederland). Een geweldig resultaat voor de Mahorokan ploeg.

Verkiezing Judoka van het Jaar

Na deze huldigingen steeg de spanning want nu volgde de bekendmaking van de Judoka van het Jaar 2022. De titel ging naar de 17-jarige zeer talentrijke judoka Joshua de Lange. De jury was ondanks het grote aantal kampioenen unaniem in het aanwijzen de nieuwe Judoka van het Jaar. Joshua heeft het afgelopen seizoen geweldig gepresteerd met als hoogtepunt het winnen van maar liefst 3 European Cups. Het binnenhalen van de Nederlandse titel en nog een tweede plaats bij een leeftijdscategorie hoger. Het seizoen is voor Joshua nog niet eens voorbij want hij is ook geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen bij de Europese Jeugd Olympische Spelen in Slowakije en deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen onder 18 jaar in Bosnië later deze zomer. Joshua kreeg uit handen van trainer Rob Henneveld de bokaal overhandigd en zijn naam zal bijgevoegd worden in de bijzondere Mahorokan erelijst.