Olaf de Nie knap tweede tijdens NK Clubteams

18-11-2019 Sport Redactie

Van links naar rechts, Koen Kappetijn, Olaf de Nie, Yuri Visser, Mitchel de Haas, Bram van Gemert en Lance Visser

MAASSLUIS/SITTARD - Maassluiser Olaf de Nie werd afgelopen zondag met zijn team O&O uit Zwijndrecht knap 2e tijdens de NK Clubteams in Sittard. Twee weken eerder had het team zich ook als tweede geplaatst tijdens de voorronde, dus ze wisten dat ze aan de bak moesten.

Het team begon op het lastigste onderdeel, paard voltige, en hadden een prima score. Vervolgens werden ook bij de ringen en sprong weinig fouten gemaakt. Toen kwam voor Olaf het eerste onderdeel, brug, en hij turnde een hele nette oefening en had de tweede score van de alle turners op brug.

Daarna kwam Olaf op zijn favoriete onderdeel Rekstok, zijn oefening is weer een stuk lastiger dan vorig jaar, ook had hij 1 ½ week geleden zijn enkel verzwikt en had hij weinig getraind op zijn afsprong, dus er was een uitdaging. Tijdens de warming up ging het nog even fout maar tijdens wedstrijd turnde hij een foutloze oefening en had een score in de top 6 van rekstok. Op brug en rekstok had 1 teamlid een val en daarmee was de kans op goud verkeken. Maar door het afsluitende onderdeel vloer, kwam de 2e plaats wel stevig in handen.

De totale score was met 209,55 toch weer 3 punten hoger dan in de voorronde dus was men tevreden. Voor Olaf was dit een leuke afsluiting van het jaar , want het komende jaar mag hij zich vice-kampioen noemen voor de Team cup niveau 6. Het individuele seizoen begint weer in maart en dan zal Olaf het moeten laten zien als tweedejaars Junior 1.
 Gerelateerd