Prima start Bequick Mixed 1

17-09-2018 Sport Redactie

Pepijn ’t Hoen had het lastig tegen Rick Kroezen.

MAASSLUIS - Met een 4-1 overwinning op Markant maakte Bequick Mixed 1 een uitstekende start in de najaarscompetitie. In Breda werd slechts de damesdubbel (Laura Pleijsier en Sytske van der Zweep) verloren, maar bleven de andere vier partijen stevig in handen van het team van non-playingcaptain Victor van Ham.

Op Sportpark de Mark was Linda Gouka oppermachtig in haar partij tegen Aukje Krijnen. De in het voorjaar nog in de eredivisie uitkomende Maassluise gunde haar Brabantse tegenstandster slechts één game.

Pepijn ’t Hoen had het lastig tegen Rick Kroezen. Hij won de eerste set met 6-3, maar moest het volgende bedrijf inleveren (4-6). In de beslissende derde set deed de jonge Schiedammer weer wat van hem werd verwacht en liet daarin niets meer aan het toeval over (6-2).

Samen met Bram Janssens mocht ‘t Hoen vervolgens ook opdraven in de herendubbel. Dat werd een twee-sets-overwinning (7-5, 6-2). Het gemengd dubbel werd uiteindelijk de spannendste partij van de dag. Janssens en Van der Zweep verloren daarin de eerste set van Roks en Schoemaker, maar dwongen – door de tweede set te winnen met 6-4 – een wedstrijdtiebreak af; geen derde set dus, maar een tiebreak tot de 10 met een verschil van minimaal twee punten. Dat werd een thriller, waarin uiteindelijk Bequick met 10-8 aan het langste eind trok.

Bequick deelt, door dit resultaat, de tweede plaats in de hoofdklasse met Naaldwijk en Schiebroek. Koploper is Delftse Hout, dat haar openingsduel met 5-0 won van Aeronauten. Zaterdag is Delftse Hout te gast op het tennispark aan de Maria Rutgersstraat in Maassluis. Van Ham zal met een sterke opstelling voor de dag moeten komen om de koploper de baas te kunnen. De aanvang van de wedstrijden is 10.00 uur

 Gerelateerd