Categorieën

Service

Slappe beginfase leidt tot nederlaag in streekderby

Slappe beginfase leidt tot nederlaag in streekderby
Sport

Slappe beginfase leidt tot nederlaag in streekderby

  • Redactie
  • 06-11-2017
  • Sport
Slappe beginfase leidt tot nederlaag in streekderby
MAASSLUIS - Excelsior Maassluis heeft haar goede reeks geen vervolg kunnen geven. In en tegen Barendrecht leden de Tricolores een zure 2-1 nederlaag. Waar het tegen Katwijk een schitterende partij op de mat wist te leggen was het deze keer niet best wat de ploeg van Jeroen Rijsdijk liet zien. Met name in de eerste helft was het een schril contrast met vorige week en liep het na een 2-0 achterstand achter de feiten aan.

De verwachtingen waren hooggespannen op sportpark De Bongerd. Excelsior Maassluis moet met goed vertrouwen aan de wedstrijd begonnen zijn; Barendrecht moest, na een slechte fase met slechts 1 punt uit vier wedstrijden, maar zien of ze de negatieve reeks van uitslagen tegen de equipe van Rijsdijk konden keren.

De beginfase van de wedstrijd was vanuit Maassluis perspectief verbijsterend om te zien. Al na 2 minuten lag de bal achter Jean Paul van Leeuwen toen Ramy Salem volkomen ongehinderd bij de tweede paal een voorzet kon binnen koppen. Een heerlijk begin voor de ploeg van trainer Adri Poldervaart die vanaf dat moment zijn ploeg op alle fronten beter voor de dag zag komen dan die van Jeroen Rijsdijk. Alle duels werden door de veel fellere Barendrechters gewonnen. Excelsior Maassluis vocht wanhopig tegen zichzelf; geen enkele bal kwam lekker aan, klutsballen waren altijd in het voordeel van de tegenstanders en combinerend wilde het maar niet vlotten. Dat leidde zelfs tot de 2-0.
Een achterstand die op dat moment volkomen terecht was want de Tricolores konden behalve een kopbal van Kevin Vink er maar bar weinig tegenover stellen!

In het tweede bedrijf een ander Excelsior Maassluis binnen de lijnen. Met veel meer agressie, inzet en passie werden de duels nu wel gewonnen waardoor Barendrecht het vanaf de beginfase moeilijk had. Volkomen terecht kwam de aansluitingstreffer, als was dat wel uit een dood spelmoment. Sefa Kurt kopte een corner van Stephan Kruithof keurig binnen (2-1). Met nog een dik half uur op de klok zocht Excelsior naar de gelijkmaker en kreeg daar ook de mogelijkheden voor. Dean van Ooijen, Daan Blij en Kevin Vink kwamen in de eindfase net tekort waardoor keeper van Splunter niet opnieuw een gang naar het net hoefde te maken. Barendrecht had op de counter nog kansen om de voorsprong verder uit te breiden, maar was slordig in de afwerking of vond Jean Paul van Leeuwen op haar weg.

Een fikse kater dus na afloop wat absoluut stof tot nadenken geeft. Wanneer je een topprestatie levert tegen de koploper mag en kan het niet zo zijn dat je de week daarna zo dramatisch aan de wedstrijd begint met een nederlaag tot gevolg.

Komende zaterdag mag de ploeg van Jeroen Rijsdijk, die deze week een aanbieding voor nog een jaar contractverlenging positief heeft beantwoord, vrijaf nemen. Voldoende tijd dus om in de week erop in de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg revanche te nemen voor deze onnodige nederlaag.