Eerste Shantyfestival Maassluis tijdens de Furieade

25-09-2019 Uit Redactie

MAASSLUIS - Tijdens de 40ste Furieade in Maassluis wordt zaterdag 5 oktober het eerste Shantyfestival Maassluis gehouden.

Deelnemende shantykoren zijn: Bravour, Chanteymen, De Boekaniers, Helius Shanty Zangers, Stuurloos en natuurlijk ‘Die Maeze Sanghers’. Zij treden op vijf locaties in het oude gedeelte van Maassluis op. En wel op de kades van de binnen- en buitenhaven en bij de Monstersche Sluis. Deze koren hebben heel wat in hun muzikale mars en zetten tijdens dit festival hun beste maritieme beentjes voor!

Het festival start om 11.30 uur en sluit om 17.00 uur bij het Foodcourt met: ‘Heel Maassluis zingt Shanties’.

Er zullen dan zangboekjes worden uitgedeeld, zodat echt iedereen kan meezingen, meeklappen en meedeinen. Wij danken in dit boekje ook onze sponsoren, die dit festival mede mogelijk maken.

Publieksprijs

De Publieksprijs wordt uitgereikt aan het koor, dat het meest in de smaak van het publiek is gevallen. Het stemmen kan via een speciale link, die op vrijdag 4 oktober gepubliceerd wordt op www.furieade.nl en op de social media van de Furieade. De winnaar wordt tijdens ‘Heel Maassluis zingt Shanties’ bekendgemaakt.

Veel schepen, die u tijdens de Furieade kunt bezichtigen behoren tot het Industrieel erfgoed. ‘Shanties Zingen’ is bijgeschreven in de inventarislijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland.

'Die Maeze Sanghers'

Woensdag 2 oktober, de eerste dag van de 40ste Furieade, zingen ‘Die Maeze Sanghers’ van 13.45 -14.30 uur tijdens de Seniorenmiddag in de Immanuelkerk. Bekijk ook eens de website www.shanty.nl

 Gerelateerd