Ontmoet de molenaar!

08-05-2018 Uit Redactie

Foto: Facebook

MAASSLUIS – Ontmoet de molenaar van de Maassluise ‘Wippersmolen’ en molen ‘De Hoop’ tijdens Nationale Molendag op zaterdag 12 mei. Elk jaar zijn in het tweede weekend van mei vele honderden wind- en watermolens geopend voor publiek, zo ook deze twee Maassluise molens.

De molenaars laten de molens draaien en vertellen alles over de techniek, de geschiedenis en het molenaarsvak. Bovendien worden er extra activiteiten georganiseerd.

Molen De Hoop
In Molen De Hoop verzorgt de molenaar de hele dag rondleidingen. Daarnaast worden er voor bezoekers, tegen een kleine vergoeding, pannenkoeken gebakken met meel van een korenmolen. Bovendien is er in de molen een museum met talloze oude gereedschappen en een groot aantal molenmodellen op schaal. Een deskundige vrijwilliger geeft nadere uitleg. Molen De Hoop is te vinden op de hoek van de Zuiddijk en Laan 1940-1945 en is open van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Wippersmolen
In de Wippersmolen kunnen bezoekers tijdens de Nationale Molendag een rondleiding volgen. De Wippersmolen aan de Wipperskade is te bezoeken van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Kijk op www.molens.nl om te zien welke molens in Nederland er nog meer te bezoeken zijn.

 Gerelateerd