Talentvol cabaretduo Grof Geschud debuteert met Lijmen

29-01-2020 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - Het Vlaams-Nederlandse cabaretduo Grof Geschud leerde elkaar in 2014 kennen op de Koningstheateracademie. Sindsdien is het duo onafscheidelijk en inmiddels met de hoogste onderscheiding afgestudeerd met 'een uitzonderlijk, evenwichtig, mooi gecomponeerde voorstelling', aldus de externe vakjury. Ook viel het duo op bij de jury van Cameretten 2018 als 'twee mooie theatermakers met een krachtig samenspel'. Tijd voor een avondvullende debuutvoorstelling, Lijmen, te zien op woensdag 29 januari in de Stadsgehoorzaal!

De Vlaamse Lander Severins is romantisch en zit vol gebakken lucht. Zijn tegenspeelster en tevens partner Myrthe van Velden is zijn kordate tegenpool: Nederlands, pragmatisch en resoluut. Zowel op het toneel, als daarbuiten zijn Lander en Myrthe op zoek naar liefde. Lijmen is dan ook een hilarische en ontroerende zoektocht om de ander tot op het bot te doorgronden. Hij is verliefd op de liefde zelf, zij wil gewoon niet alleen zijn. Het duo speelt sketches allemaal op elkaar gebaseerd, ze fantaseren samen over hun relatie, de toekomst ervan, het verleden ervan, en het heden. Heerlijk later als twee oudjes op een bankje zitten en elkaars zinnen aanvullen, hoewel: willen ze wel echt samen oud worden? Hij ziet het gebeuren, zij… eigenlijk niet. Oeps.

Hun relatie staat model voor een fabel over aantrekken en afstoten, over jagen en verleiden. Een prins en een prinses gevangen in een kat-en-muisspel. De prins blijft terugkeren en weggaan tot uiteindelijk de prinses de deur niet meer voor hem open doet. Maar dan houdt het op, dus hoe lang wil je dat spel spelen?

Lijmen door cabaretduo Grof Geschud
Woensdag 29 januari 20:30 uur
Toegangsprijs: € 17,50 incl. consumptie
TICKETS!

Gerelateerd