Spoedeisende hulp in 2020 ook 's nachts weer open

30-04-2019 Gezond Redactie

MAASSLUIS/SCHIEDAM – Marjolein Tasche, bestuursvoorzitter van Franciscus Gasthuis & Vlietland, hoopt dat de Spoedeisende hulp (SEH) van het Vlietland ziekenhuis 'in de loop van 2020' ook 's nachts weer open is. Dat zei zij voor de microfoon van lokale omroep Schie, in een gesprek over de verschillende vernieuwingen waar het ziekenhuis aan werkt.

Grootste punt van zorg is voor Tasche het vinden van geschikt personeel. ,,We leggen de rode loper uit voor zorgpersoneel.'' Het Franciscus wil 'de beste en leukste werkgever zijn', aldus Tasche. ,,We willen investeren in de vitaliteit van onze werknemers.'' Het ziekenhuis organiseert bootcamps en biedt elektrische fietsen aan, noemt de directeur als voorbeelden om het personeel naar de zin te maken en de mensen gezond te houden.

Het ziekenhuis is een arbeidsmarktcampagne gestart, met als opvallende beeldmerk de rode pleegklomp. ,,Die zetten we centraal, als teken dat Franciscus de plek is waar je graag wilt werken, een ziekenhuis om trots op te zijn.'' Tasche verwacht met de campagne potentiële werknemers aan te trekken, met name direct zorgpersoneel. ,,Zodat we de zorg kunnen leveren die we zo graag leveren.'' Daaronder dus ook spoedeisende hulp in de nacht.Gerelateerd