Frisse neus halen? Gelukt!

19-10-2021 Nieuws Janneke Noordermeer

Janneke's column

Ik besloot een stukje te gaan wandelen. De knipperende cursor op het scherm van m’n laptop was mij ondertussen zo’n beetje aan het uitlachen. Een frisse neus halen zou mij goed doen, dacht ik.

Een diepe zucht en een zoektocht naar m’n sleutels later, trek ik de deur achter mij dicht. M’n benen brengen mij automatisch naar de Weverskade. Prima! Het is een mooie omgeving met het water en al het groen. En de eendjes langs de waterkant, weten altijd een glimlach op mijn gezicht te brengen. (Beetje gek misschien, maar ik vind eenden zulke schattige dieren!)

Ook vandaag begint m’n wandeling goed. Het is bewolkt en grijs en al wandelend denk ik nog: het is een beetje benauwd, ik mis de frisse lucht. Ik wandel ondertussen stevig door en stop even op een van de bruggetjes boven het water. Dan valt me op dat het donkerder en donkerder wordt. En zie ik daar nu druppels in het water? Goed voor die frisse neus, denk ik nog.

Nog geen vijf minuten later komt de regen met bakken uit de lucht vallen. En tot mijn eigen verrassing begin ik te lachen. Een man die op een fiets voorbij rijdt, kijkt me vreemd aan. Tsja, als je dan toch in een regenbui terecht komt, kun je er maar beter het beste van maken toch? Druipend van de regen stap ik vijftien minuten later mijn huis weer binnen. Die frisse neus halen? Dat is gelukt!

Janneke's column
Mijn naam is Janneke Noordermeer, eigenaar en redacteur van Maassluis24. Zojuist las je mijn eerste schrijfsel in een wekelijks terugkerende rubriek: Janneke's column. Met deze column wil ik je een kijkje geven in mijn geluksmomentjes: kleine dingen waar ik blij van word.Gerelateerd