Gemeente reageert op blauwe strikken met bliksemactie

31-01-2018 Nieuws Redactie

Een monteur van CityTec repareert onder het belangstellend oog van wethouder Kees Pleijsier een gestrikte lantaarnpaal (Foto: Peter Farla)

MAASSLUIS - De gemeente Maassluis heeft samen met het onderhoudsbedrijf CityTec de handschoen opgenomen die het Buurtpreventieteam de gemeente heeft toegeworpen. Vrijwilligers van Buurtpreventie hebben dinsdag 30 januari alle niet werkende lantaarnpalen in het historische centrum van Maassluis van een blauwe strik voorzien met de boodschap dat de strik er pas afgaat, als de lantaarn weer werkt.

Non-stop in hele stad
Als antwoord op deze ludieke actie heeft Citytec twee monteurs beschikbaar gesteld met de opdracht alle lantaarns in het stadscentrum na te lopen en niet eerder te stoppen tot alle bovengrondse storingen zijn opgelost. De eerste monteur is dinsdagavond om 7 uur gestart. Zijn collega heeft woensdagochtend om 4 uur het estafettestokje overgenomen.

Ook beroep op Stedin
De bliksemactie van CityTec beperkt zich niet tot de lantaarns met de blauwe strik. Volgens Eric Alsemgeest, regiomanager van CityTec, zelf ook Maassluizer, nemen de monteurs ook alle andere niet werkende lantaarns die zij tegenkomen onder handen. “We kunnen niet alles oplossen. Soms zijn er problemen met het ondergrondse kabelnet. Dat valt onder de verantwoordelijkheid van de netbeheerder. Kabelstoringen geven we direct door. We hebben goede contacten met Stedin en vertrouwen er op dat we samen op korte termijn schoon schip in de stad kunnen maken”, aldus Alsemgeest.

Snel reageren prioriteit
CityTec is vanaf januari het nieuwe onderhoudsbedrijf voor de openbare verlichting van de gemeente Maassluis. De afgelopen jaren zijn er toenemende klachten over hardnekkige storingen in de straatverlichting. Dit leidt tot ergernis, maar ook tot onveilige situaties. Bij een nieuwe aanbesteding van het bovengrondse onderhoud heeft Maassluis eind vorig jaar voor CityTec gekozen vanwege de snelle reactietijd, waar het bedrijf zich contractueel toe verplicht heeft.

Straatverlichting is basisvoorziening
“Ik ben blij met onze nieuwe partner”, aldus wethouder Kees Pleijsier (Buitenruimte). “Met de afspraken die zijn gemaakt en deze actie laten ze zien dat we een goede keuze hebben gemaakt. Onze bewoners hebben recht op een schone, hele en veilige woonomgeving en daar hoort een goed werkende openbare verlichting bij”.Gerelateerd